POTAPOVA Tatiana

Een woord van de kunstenaar

“Ik ben gefascineerd door het idee om een sculptuur beweging te geven. Het tot stilstand te brengen. Een indruk van lichtheid geven is een grote uitdaging voor een werk in brons! Ik wil dat mijn dieren dansen, springen, glijden, kijken, … leven!

Ik ben omringd door dieren – honden, parkieten, knaagdieren – sinds ik een kind was in een kleine flat in Moskou, en nu neemt mijn 12-jarige dochter de fakkel over. Naast onze hond brengt ze schapen, geiten, schildpadden, gerbils en goudvissen mee naar huis – allemaal potentiële modellen voor mijn sculpturen. En als mijn inspiratie me naar een ander dier brengt, ga ik op zoek naar levende modellen. Dit leidt tot prachtige ontmoetingen met eigenaars van roofvogels, hanen en galgo’s.”

Tatiana is een Belgische beeldhouwster van Russische afkomst. Ze woont al meer dan 25 jaar in België. Na een klassieke carrière in het bedrijfsleven stelde Tatiana in 2015 haar eerste werken tentoon, die al snel een Belgisch en internationaal publiek veroverden met hun intensiteit en kracht.

Wilt u nog meer kunstwerken zien?