De vluchtigheid van een beweging, de lichtheid van een vlucht, de gratie van een silhouet, de diepte van een blik, de kracht van een geur prikkelen onze zintuigen.

De dierenwereld is al lang een inspiratiebron voor mijn tekeningen en aquarellen. De ontdekking van de beeldhouwkunst was een openbaring in het plotselinge leven dat volumes meer aanwezig, tastbaar en instinctief maakte.

Mijn beroep als dierenarts vereist dat ik de anatomie begrijp, maar ook dat ik dieren zo goed mogelijk observeer en aanvoel. Wonen op het platteland tussen de Doubs en de Jura betekent dat ik door nog wilde bossen kan dwalen, waar ontmoetingen met wilde dieren net zo vanzelfsprekend zijn als het verlangen om ze te boetseren. Ik laat me leiden door mijn gewaarwordingen: de herinnering aan een houtsnip met immense vleugels en een enorme snavel, de elektrisch blauwe glinstering van een ijsvogel op de uitkijk, het besluipen van een vos met zijn neus in de wind, het heimelijke silhouet van een lynx, de daverende vlucht van een auerhoen, het hazelhoen dat op de grond loert. Soms duurt het even voordat een project rijp is, maar dan wordt het noodzakelijk om het uit te voeren.

Ik krijg er echt een kick van om dit metaal tot leven te brengen, te kijken hoe het buigt, in elkaar past en samensmelt, tot de vormen en de materialiteit uiteindelijk een energie oproepen.

Sommige van mijn originelen zijn gemaakt in genummerd brons in de gieterij Deroyaume (Villers sur Port-70), waardoor ik de kleur naar elders kan brengen.

De gieterij is een wonderlijke, magische wereld waar gesmolten metaal leven belichaamt. Ik breng er veel tijd door met het beitelen van mijn bronzen beelden. Het is een beetje mijn tweede atelier, want ik ben er bijzonder welkom.

Moge deze prachtige wilde wereld de bron van onze inspiratie blijven en nooit meer dan een verre herinnering worden!