Na een carrière als psychotherapeute, begon Isabelle Panélas Huard haar carrière als kunstenares in 1999. Aanvankelijk beeldhouwde zij naakten in een academische stijl, voordat zij evolueerde naar een meer persoonlijke stijl. Door haar reizen werd haar aantrekkingskracht tot de dierenwereld duidelijk. De zuivere vormen van haar begin maken plaats voor een sterkere expressie, zonder terughoudendheid, in een meer uitgesproken werk, maar altijd gekenmerkt door een kinderlijke zachtheid.

Zij maakt er een erezaak van om alle stadia die tot brons leiden te leren en uit te voeren. Zo maakte zij lange tijd haar eigen mallen, haar beitels en natuurlijk haar patina’s. Ook nu nog blijft haar polychroom patina haar handelsmerk. In 2014 begon ze met een nieuwe techniek: het mengen van brons en glas-in-lood.

Haar onderscheidingen zijn talrijk :

Prijs van de Taylor Stichting

Prijs van de Société nationale des beaux-arts

Gouden medaille op de Salon des artistes français in het Grand Palais

Vermeille medaille bij de Académie Arts-Sciences-Lettres

Haar werk is te vinden in verschillende galeries, zowel in Frankrijk als in het buitenland, maar ook op grote evenementen zoals Index Dubai, een internationale tentoonstelling waar zij deel uitmaakte van het Franse paviljoen.