De Belgische kunstenaar, auteur, regisseur en beeldhouwer Jean Christophe Grignard ontwikkelde al snel een passie voor de onderwaterwereld en het onderwaterleven…

Getalenteerd fotograaf, houder van een masterdiploma in mariene biologie en duikinstructeur, werpt hij een andere blik op deze inspirerende natuur. Zijn foto’s zijn de uitdrukking van een gevoel van vrijheid, maar vooral het delen van efemere ontmoetingen onder water.

Zijn beelden zijn gepubliceerd, meermaals tentoongesteld en bekroond in diverse nationale en internationale wedstrijden, en zijn tevens een erkenning van de kwaliteit van zijn werk. Zijn artikelen worden regelmatig gepubliceerd in diverse tijdschriften in Europa en de Verenigde Staten.

In 2012 creëerde hij het evenement door voor het eerst in Europa onderwaterfoto’s tentoon te stellen in een oude ondergelopen steengroeve. In 2014 werkte hij samen met de Belgische televisie door verschillende keren bij te dragen aan het programma “Le Jardin Extraordinaire”.

Bovendien nam het in 2015 deel aan MONS Culturele Hoofdstad van Europa met de Art Ocean Expo…

Hij werd geselecteerd als een van de ongeveer dertig gasten van de editie 2017 van de natuurfototentoonstellingen in Namen, het grootste festival in zijn soort in de Benelux, naast internationaal gerenommeerde fotografen als Laurent Ballesta en Vincent Munier… In 2018, tijdens de Septembre Animalier Bruxelles Expo, werd zijn werk opgemerkt en belicht in het prestigieuze kunstwereldtijdschrift, de Gazette de Drouot.

In 2019 werd hij uitgenodigd om zijn werk als onderwaterfotograaf voor te stellen op de Brussels Expo – Heizel tijdens de PhotoDays en stelde hij zijn werk tentoon, na een passage in het prestigieuze Paris Art Design alsook op het Yachting Festival van Canne in de Luxury Gallery, zonder het Septembre Animalier Bruxelles – SAB te vergeten.

Na twee jaar filmen werd 2020 gekenmerkt door de release van “Wallonie Sauvage – Biodiversité”, de eerste dierendocumentaire in zijn soort, gecoproduceerd door Into the Wild productions, Art Ocean en Wallimage, alsook door zijn deelname met Robert Henno, Virginie Hess en Tom De Dorlodot aan het programma dat door RTL-TVI naar de film werd aangepast. Niet te vergeten zijn deelname aan de SAB- Expo 2020 en via zijn galeriehouder Philippe Heim aan de BRAFA revisited.

2021 valt samen met de release van zijn tweede wildlife documentaire film “Wallonie Sauvage – Invasions” en de publicatie van zijn derde fotoboek getiteld “La face Cachée des Marais”. De deelname aan SAB-2021 en de voortzetting van zijn samenwerking met het tijdschrift “Plongez!”.

2022 begint met een deelname aan Paris Art Design – Galerie HEIM, een tentoonstelling in MONS in de St’Artgallery en de SAB-expo 2022. Zijn verkenningen gaan door met nieuwe avonturen en uitdagingen in het verschiet.