Jean-Christophe Grignard

Fotograaf en auteur – Belg, geboren in 1968

Jean Christophe Grignard is erg snel gepassioneerd voor de waterwereld en het onderwaterleven … Als houder van een Master in Marien Biologie, duikinstructeur, start hij in 2000 met de fascinerende wereld van onderwaterfotografie.

Als getalenteerde fotograaf, bekijkt hij deze inspirerende natuur met andere ogen, met als doel het aquatisch milieu te beschermen en te valoriseren, maar ook de rijkdom en de biodiversiteit van onze meren, zeeën en oceanen in de verf te brengen. Zijn opnamen zijn de uitdrukking van een gevoel van vrijheid, kortstondige ontmoetingen en bevroren momenten vol emoties.

Zijn beelden, meerdere keren tentoongesteld, bekroond in nationale en internationale competities en zijn artikelen worden regelmatig gepubliceerd in verschillende tijdschriften in Europa en in de Verenigde Staten.

Hij creëert het evenement in 2012 door voor het eerst in Europa snapshots onder water te exposeren in een voormalige ondergelopen steengroeve. In 2014 werkte hij voor het eerst samen met Tanguy Dumortier en het voltallig team van “ Le Jardin Extraordinaire”. Hij zet dit fantastische avontuur met de RTBF voort en levert zo zijn bescheiden bijdrage aan dit instituut in ons land.

Daaraan toegevoegd zijn deelname in 2015 aan “Bergen, Europese Culturele Hoofdstad” met Art Ocean. In 2016 wordt zijn boek “Dour of de schatten van de Blauwe  Lagoon” heruitgegeven Hij is uitgenodigd voor de editie 2017 “natuur-fototentoonstellingen” in Namen, het grootste festival in zijn genre in de Benelux, naast internationaal bekende fotografen zoals Laurent Ballesta en Vincent Munier.

Momenteel vervolgt hij het avontuur altijd op zoek naar het “Beeld” …