JACQUESSON Florence

Een woord van de kunstenaar

Diploma Toegepaste Kunst Duperré, vervolgens modeontwerper, maar in 1995 richt Florence Jacquesson zich tot de dierbeeldhouwkunst. Haar favoriete terrein: de aap in al zijn facetten. Het is in de Zoo van Antwerpen, dat haar blik de ogen van een bonobo kruist, staande voor haar, een dans van pijn en liefde makend. De “bedachtzame bonobo” is geboren (hommage aan Rodin),hij ontvangt hij de gouden medaille van het Salon van Bry-sur-Marne in 2004 en werd verworven door de Stichting Jeanne Augier, Hotel Negresco. Florence doorkruist de dierentuinen van Europa en voert in situ schetsen of kleine modellen. Door hen vaak te presenteren in bevroren houdingen, wijst zij op hun handicap om te reageren op de menselijke absurditeit.


“Ik probeer mijn tijdgenoten ondervragen over het lot van de mensapen, vragend, peinzend, bang, ontzet over de negatieve ingrepen van de mens op onze planeet.”


Maar zij realiseert ook andere dieren onder de vorm van fragmenten als de witte leeuw of de olifant “geboorte” om de kwetsbaarheid van een moment … Haar werk wordt vertegenwoordigd door een paar grote galerijen in Parijs, Lyon, Los Angeles en internationale beurzen ( PAD, BRAFA , MasterPieces …). Ze ontving de prijs Sandoz in 2014.

Wilt u nog meer kunstwerken zien?
2022 © SAB EXPO  |  Designed with passion byWEEB