BENÉTEAU Pascale

Een woord van de kunstenaar

Allereerst zijn er de dieren. Het zijn unieke wezens die altijd een deel van mijn leven hebben uitgemaakt.. De interactie met hen is zo natuurlijk en instinctief dat de band die tussen hen en ons wordt gesmeed uitzonderlijk kan zijn. Het was dan ook heel natuurlijk, zonder erbij na te denken, dat ik ze als hoofdthema koos.

Dan is er nog de aarde. Het favoriete materiaal waar ik graag mee werk. Ze laat mijn fantasie de vrije loop, die kan dwalen tot ik het kleine detail vind dat de persoonlijkheid van het dier zal versterken. De aarde kneden, maken en ongedaan maken, het dier komt uit de stof en krijgt geleidelijk aan vorm in mijn handen. Ik doe “probeersels” in samenspraak met hem. Ik interpreteer het op mijn manier.


En dan is er nog het brons. De laatste stap: de transformatie van een origineel werk in brons, waardoor het subliem en duurzaam wordt om een spoor achter te laten van wat bestaat.

De dierenwereld is essentieel voor ons leven. Om hem te eren, draag ik mijn werk aan hem op. Mijn werken worden in brons gegoten in de PAUMELLE Foundry in Morsains in de Marne.

Wilt u nog meer kunstwerken zien?
2022 © SAB EXPO  |  Designed with passion byWEEB