BEAURIN-BERTHÉLÉMY François

Een woord van de kunstenaar

Als schilder en beeldhouwer studeerde hij af aan de Ecole des Beaux-Arts in Reims. Hij kreeg er les van Charles Auffret, een vooraanstaand kunstenaar van de zgn. “onafhankelijke school voor beeldhouwwerk”, die zich tijdens de gehele twintigste eeuw afzette tegen het academisme en het avant-gardisme.

Hij gebruikt de klassieke taal van brons, klei, inkt en olie. Zijn kindertijd bracht hij door aan de rand van het Ardense woud, wat zorgde voor een sterke band met het oerbos en al zijn bewoners. Het platteland, met al zijn mystiek en stille kracht, heeft hem emotioneel en spiritueel gevormd. Hier ontstaan zijn dierlijke creaties, die een bundeling zijn van culturele en natuurlijke kracht.

Het dier is ons essentiële alter ego en het is deze band die voor hem zo belangrijk is.

Het is ook de terugkeer naar de ontdekking, het contact, de absolute blijheid van de aanraking, de visuele betovering die ons middels het dierenrijk bewust maakt dat wij tot deze wereld behoren.

Het is uit duisternis en licht, uit vreugdevolle tumult en melancholie, uit dromen en observatie dat de felle schaduw van zijn gevoelens gestalte krijgt.

Wilt u nog meer kunstwerken zien?
2021 © SAB EXPO  |  Designed with passion byWEEB