Sonia Sibiet

Belgische kunstenaar – Geboren in 1966

Door haar een dubbele geschiedenis – haar vader Tutsi en haar moeder van de Belgische Ardennen, wordt Sonia Sibiet gefascineerd door de warme en soms mysterieuze kleuren van Afrika. In 1980 begon ze aan de delicate opleiding van het schilderen aan de School voor Toegepaste Kunsten in Luik.

Haar vermogen om in haar kunst organische elementen te gebruiken zoals aarde, planten en huiden meegebracht van verschillende reizen, geeft haar werk een originaliteit die nooit ophoudt te verrassen. Het zijn haar roots die ze beetje bij beetje van elke reis terug brent en in haar schilderijen inbrengt als een handtekening. Zich baserend op fotografie en een echte onderdompeling in de bush en de Afrikaanse savanne, laat ze in haar schilderkunst een levendig beeld zien van het dier door de verf heen.

Sonia Sibiet neemt jaarlijks deel aan verschillende kunstbeurzen over het dier, waaronder de ‘ la Chasse et de la Faune Sauvage’ van Rambouillet en Mantes-la-Jolie in Frankrijk en aan verschillende tentoonstellingen in het Groothertogdom Luxemburg (CIRCLE MUNSTER Jacht en Visserij tentoonstelling van Hall Hirbicht in Beringen).