Alain Thimmesch

Belgische fotograaf – Geboren in 1963

De fotografie Revisited
door Alain Thimmesch

Net zoals de natuur en de dieren hebben fotografie en kunst altijd deel uitgemaakt van het leven van Alain Thimmesch. Het dier is voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron, zijn voornemen is de herstelling van de schoonheid door zeer intieme digitale artistieke werken.

Dankzij een persoonlijke techniek die gedurende jaren verfijnd werd, verbindt hij de beelden in de echt om een werk, vol van precisie en mysterie, te laten ontstaan waarvan het resultaat verder reikt dan fotografie, die nog slechts het startpunt voor de creatie is.

Alain wil een intensiteit weergeven en een gevoel uitdrukken aan de hand van verbazende composities, die ons de meest diverse diersoorten in een ander licht presenteren. Om dit te doen, snijdt lang proces van enscenering aan en van sublimatie van zijn fotografie: hij neemt het dier uit zijn context en dompelt het onder in een fantasiewereld, die wil verbazen, doen dromen, door het cultiveren van de magie van schoonheid en originaliteit. Alle elementen van het decor zijn bestemd om het onderwerp in een bijzondere sfeer te dompelen en zijn in feite gemaakt op basis van natuurlijke elementen die gefotografeerd en getransformeerd werden door de kunstenaar zelf.

Alain wil zo laten zien hoe fotografie, in combinatie met digitale kunst, de magie biedt om momenten te vereeuwigen en emoties te uiten, en geeft ons daardoor de tijd om de duurzame de schoonheid van de natuur te aanschouwen.

De werken van Alain Thimmesch worden afgedrukt op Chromaluxe, een avant-garde artistieke ondersteuning die beelden bewaart door rechtstreeks de kleuren te injecteren in het speciaal behandelde metalen oppervlak. De kleurstoffen worden geïnfiltreerd in het oppervlak en niet er op, hierdoor zijn de kleuren levendig en diep, met uitstekende opbouw van de details.

Alle werken zijn genummerd van 1 tot en met 20 en vergezeld van een certificaat van echtheid aangebracht aan de achterkant en ondertekend door de kunstenaar.