Paula Swinnen

Belgische Beeldhouwer — Geboren in 1964

Gemotiveerd door haar vocatie sinds ze 15 is. Paula Swinnen perfectionneert haar tekenvaardigheid in de kunstschool en in de Academie van Elsene tijdens avondlessen. Daarna ontdekt ze haar echte passie voor het « brons tekenen ». Autodidact in beeldhouw, ze leeft met het verlangen om verloren technieken te bewerken.

Dieren beeldhouwwerker sinds 20 jaar, Paula Swinnen beheerst elke stap van haar werken van gieterij tot patina. Ze gaat verder daan een eenvoudige interpretatie, ze weergeeft de uitdrukking en personaliteit van elk dier.

Het werk van Paula is een realitische interpretatie van de fauna waar men de uitdrukkingen van de natuur terug vindt.  Haar visie over beeldhouwen wordt realiteit van brons dat ze vaak in ware grootte maakt. Ze is aangetrokken door de apen na de realisatie van oerang-oetangs, Paula Swinnen heeft in haar kunstwerken leven gegeven aan gorilla’s van de bergen voor de WWF. Na de creatie van dromedarissen op ware grootte die Paula Swinnen leidt naar meer en meer uitzonderlijke en indrukwekkende kunstwerken.

Sinds enkele jaren heeft Paula Swinnen de ambitie om een bestiarium te ontwerpen met een onuitputtelijke inspiratie. Haar laatste werken zijn meer poetisch en zijn nuttig in tafels en kandelaars.