Bertrand Fauconnet

Ik heb altijd dieren getekend en geschilderd , het is per toeval dat ik me daarna richt naar dierlijke beeldhouwkunst. Ik heb op vlakke oppervlaktes gewerkt om de silhouetten van de vliegende vogels te voorstellen en daarna ontdekte ik de volumes.

Mijn voorbereidende schetsen en mijn aquarellen zijn wel noodzakelijk om mijn werkstukken te maken. Mijn beroep als dierenarts helpt me ook om de anatomie van de dieren goed te bepalen. Vervolgens een leven dicht bij de natuur brengt me elke keer meer inspiratie.

Het gebruikte bouwmateriaal is hoofzakelijk staal. Ik gebruik stengels en platen die ik las met een vlamboog. De interne structuur wordt gemaakt uit stengels die dan de belangrijkste punten bij elkaar brengen en daarover verf ik verschillende lagen.

Ik doe mijn best om die dieren in beeld te brengen, maar vaak niet zoals in de werkelijkheid maar hoe je kun attitudes en bewegingen kan zien in de natuur.

Het project van een werkstuk neemt tijd om te rijpen maar de confectie is voor mij een noodzaak en het maakt me gelukkig om leven te geven aan metaal. Ik laat mij werkstukken ook maken in brons genumereerd op basis van elke originele werkstukken.