Sophie Dabet (SO)

Franse Beeldhouwer – Geboren in 1972 -Champigny sur Marne

Geboren in 1972 in Champigny-sur-Marne. Het is na haar studies als architect en decorontwerpster dat ze ontdekt dat beelden haar passie zijn en gaat haar hele leven aan wijden.

Vandaag is ze gekend voor talenten van dieren beeldhouwster, SO bewerkt steen in directe grootte met een perfecte beheersing en gemakkelijkheid. Haar unieke werken zijn daarna vertaald in brons en tentoongesteld in verschillende gallerijen. Ze doet denken aan dieren door het maken van litteratuur en het gebruiken van ellips en omissies. Het is de kunst van de « raccourci » maar steeds met respect voor de anatomie van de model dat ze observeert om het zo werkelijk mogelijk te maken. SO vindt het fijn om te beginnen met een tekening in volume die ze essentieel vindt om daar verder te gaan naar een ander vorm van kunst. Ze wil haar eigen stijl vorderen door het demontreren van de theorie, het is met een natuurlijke en subtiele techniek dat ze haar originaliteit vordert.

De laatste jaren heeft SO verschillende prijzen en beloningen gekregen zoals de prijs van de Taylor Foundation, de gouden medaille van de franse artiesten, de gouden medaille tijdens de beurs van de dieren kunst in Bry-sur-Marne en nog een tal andere prijzen en beloningen.