Pascale Benéteau

Franse Schilder en Beeldhouwer

Pascale Benéteau heeft altijd zin gehad om Afrika te ontdekken. Toen ze heel jong was, beslist ze om te vertrekken en leeft daar tijdens enkele jaren. Het was voor haar een eenvoudig leven waar ze elke dag nieuwe landschappen ontdekte.

Later is het India en daarna in Japan dat haar leven evolueert. Cultuurmengeling, elke cultuur was voor haar interessant maar toch verschillend van elkaar. Die culturen mix gaat haar stijl beïnvloeden dat vandaag makkelijk herkenbaar is. Van deze jaren onthoudt ze een grote inspiratie.

Autodidacte, Pascale Béneteau volgt geen specifieke trend. Omdat haar leven van vroeger atemporele sporen heeft achtergelaten. Daardoor heeft ze de vaardigheid om de codes niet te volgen.

Het is Japan dat ze de ceramiek ontdekt en daarna begint ze met klei te werken : een echte passie. Na haar terugkomst in Frankrijk enkele jaren later wordt ze meester in modelage en haar beeldhouwwerken tonen het aan. De dieren zijn haar hoofzakelijk thema in haar creaties. Ze probeert elke keer het kleinste detail te vinden om de « final touch » te plaatsen. Ze accentueert dit door humor te gebruiken in haar zachte en gezuiverde lijnen. Een mengeling van sterkte en zwakheid. Het is elke keer de onthulling van extraordair geboorte in de intimiteit van haar atelier.

Bij de ultieme etappe, worden haar werkstukken gemaakt uit brons met gelimiteerde edities. Werkstukken met delicate patijnen, dieren die je de zin geeft om ze te adopteren.

Vandaag leeft en werkt ze in Normandië.

Beurzen :

Salon des Artistes français – Grand Palais, 75 Paris

Salon National des Artistes Animaliers – 94 Bry sur Marne

Salon National des Beaux Arts – Carrousel du Louvres, 75 Paris – zilver medaille

Salon de l’Ecole Française – Eglise de la Madeleine, 75 Paris- Eregast

Onophoudelijk à La Galerie. – 27 Giverny