Pascale Benéteau

Franse Schilder en Beeldhouwer

Al op erg jonge leeftijd beslist Pascale Benéteau dat ze de wereld wil rondtrekken. De jaren die ze in het buitenland doorbrengt, zullen haar stijl, die tegenwoordig makkelijk herkenbaar is, beïnvloeden, markeren en bepalen. Als autodidact behoort Pascale Benéteau niet tot één enkele stroming en is ze niet meteen artistiek beïnvloed.

Volgens haar heeft ze niet meteen “gekozen” voor de dierenwereld als hoofdthema voor haar werken. Ze is daar gewoon toe gekomen door de aantrekkingskracht en de complexiteit ervan. Als het ware een instinctieve dialoog. En het is precies uit die onuitgesproken dialoog dat haar werken voortvloeien.

Door het modelleren van de klei krijgt het dier langzaam vorm, en daarbij geeft ze op humoristische wijze de voorkeur aan zachte en verfijnde lijnen. Het dier openbaart zich geleidelijk aan en komt via haar handen los uit zijn wereld, om in de onze te verschijnen. Dit vormt telkens weer een langverwacht hoogtepunt, als het ware een uitzonderlijke geboorte binnen de intimiteit van haar atelier.

Tot slot is er de laatste fase, waarin het terracotta kunstwerk wordt omgevormd tot een verfijnd bronzen beeld.

Pascale Benéteau stelt tentoon in diverse grote expositieruimtes, zowel in binnen- als buitenland. Haar werken worden wereldwijd verkocht.